top of page

Kisa Återvinning utökar tjänsterna - ny modern bilskrot i november


Patrik Pettersson driver Kisa Återvinning på Bjärkeryd, som nu i höst även öppnar en auktoriserad bilskrot den 16 november.Kisa Återvinning är ett företag med många tjänster inom återvinning. Patrik Pettersson driver företaget, och har alltid agendan full.

Vi samlar in järn- och metallskrot, men även returpapper och plast. Vår ambition är att göra det enkelt för både industriföretag, mindre företag och privatpersoner att återvinna rätt och lönsamt. Till industrikunder erbjuder vi kontinuerliga upphämtningar, miljörapportering och skräddarsydda helhetslösningar. För elektriker och VVS-montörer samt alla företag som får metallskrot och annat över efter projekt, erbjuder vi både containertjänst men tar även emot löpande i metallhallen i Bjärkeryd. Hos oss får man snabb värdering, hjälp med sortering och lönsamma skrotpriser, säger Patrik. - Självklart tar vi även emot privatpersoner som vill tjäna en slant på skrotet man har hemma eller på gården. - Det viktiga för oss är att bidra till hållbarhet och skapa lönsamma affärer för alla. Återvinning ska vara enkelt, och vi jobbar ständigt med att avsätta skrotet så lokalt som möjligt för att korta ner leden i det cirkulära flödet. Idag bearbetar vi mycket av skrotet på anläggningen eller hos kollegor i Vinning och säljer vidare olika klasser till gjuterier i Småland och till direkt större industrier som exempelvis Ovako i Boxholm. Att hitta lokala avsättningskanaler är lönsamt för alla, och så jobbar vi inom hela Vinnings koncern, säger Patrik.

Nu öppnar vi även en modern bilskrot

Under oktober när bygget är klart, kommer vi slå upp portarna till den nya bilskroten, säger Patrik. Den nya bilskroten följer strikta miljöregler och ansvarar för korrekt bortskaffande av farliga ämnen från skrotade fordon, vilket minskar miljöpåverkan och skyddar vatten och luft. En ny bestämmelse har införts i avfallsförordningen (2020:614) som innebär att innehavaren av en uttjänt bil från och med 1 maj 2023 inte får lämna den till någon annan än en producent, producenternas mottagningssystem eller en auktoriserad bilskrotare. - Vi ser väldigt positivt på att kunna erbjuda detta i vårt utbud av återvinningstjänster och en modern bilskrot i Bjärkeryd erbjuder många fördelar för både samhället och miljön. För det första bidrar den till en hållbar avfallshantering genom att återvinna och återanvända bildelar och material, vilket minskar avfallet och sparar naturresurser.

För mer information om när bilskroten är klar för invigning hänvisar Patrik till hemsidan och social media.

- Vi kommer ha snälla premiärpriser och fira tillsammans med våra kunder med lördagsöppet den 16 november när allt är klart.

- Det ser vi mycket framemot, avslutar Patrik.


Kommentare


bottom of page