top of page

Växjös moderna metallåtervinning med full kraft på hållbart arbete

Nyligen blev Kronoberg Recycling ISO-certifierade inom kvalitetsstyrning, miljöledning och arbetsmiljö.* - Det gör oss mycket stolta – men inte nöjda, säger Sonny Hansson som driver bolaget.


- Än finns det ju mycket kvar att göra inom metallbranschen för att den ska bli socialt och miljömässigt hållbar. Därför känns det bra att vara en del av Vinning-koncernen och deras långsiktiga arbete med att modernisera en traditionell bransch, med allt från avancerad återvinningsteknik till möjligheten att som kund få betalt via Swish.


Bolaget Kronoberg Recycling har gedigen kompetens som Växjös lokala återvinningspartner. Numera har bolaget en stark koncern i ryggen, och en gemensam vision om att vara ett genuint hållbart företag. Oavsett om man anlitar dem för containerhyra, rivningshjälp eller återvinning av metallskrot. - Vägen till certifiering är tuff med allt som ska in i processer, dokumentation och rutiner. Men vi har verkligen fått ordning på allt och det stärker ju oss internt, och vi kan även vara än mer effektiva mot kunder och avsättningskanaler. Vår ambition med vår modernisering är att alla som återvinner hos oss, ska känna att man bidrar till något större – resan mot en hållbar framtid, säger Sonny Hansson.


* ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018

Fotograf Lina Eriksson

Comments


bottom of page